tiistaina, huhtikuuta 28

SIERRA NEVADA

espanja3

espana11

Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan - viimeinen kuvapläjäys Espanjasta! Yksi ehdottomia Marbellan loman kohokohtia oli, kun lähdettiin pois Marbellasta, haha. Pakattiin kamat ja lähdettiin aamuhämärässä ajamaan kohti Sierra Nevadan vuoristoa. Matka Marbellasta Sierra Nevadaan kesti n. kaksi tuntia ja mä nukuin koko sen ajan. Viimeisen puolituntisen ajan olisi kuitenkin kannattanut olla hereillä, sillä huipulle kohoavalta mutkittelevalta tieltä oli aivan sairaan upeat näköalat! Onneksi mä näin ne paluumatkalla.

sierra2

Kun suunnittelee lomaa Aurinkorannikolle, ensimmäisenä tulee varmasti mieleen no, aurinko ja ranta. Harva tietääkään, että Malagasta reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Sierra Nevadan laskettelukeskus, joka puitteiltaan vastaa lähestulkoon Alppien hiihtolomakohteita. Rinteitä löytyy 118 kpl ja pisin lasku on reilu 6 kilometriä. Lasketella voi ympäri vuoden. Kesäisin voit siis kuluttaa päivän skimbaten ja päivän päätteeksi laskea alas kylään, jossa lämpötila on jopa 25 astetta. Suksista biksuihin - aika siistiä! Upeinta koko mestassa on kuitenkin se, että pilvettöminä päivinä huipulta voi nähdä Afrikkaan asti.

sierra

sierra11

Sierra Nevadan rinteet jakautuvat seuraavasti: sinisiä 40, punaisia 52, mustia 7 ja siirtymäreittejä 14 kappaletta. Eli aloittelijoillekin löytyy sopivantasoisia rinteitä ja niistä laskuporukka näyttikin suurimmaksi osaksi koostuvan. Erikoisinta mun mielestä oli, ettei oikein kenelläkään näyttänyt olevan kypärää - ei edes lapsilla. Itse lasken AINA kypärän kanssa (paitsi ehkä Suomessa pienemmissä hiihtokeskuksissa) sillä vaikka kuinka kokenut laskija olisikin, niin pitää muistaa, että siellä rinteessä on muitakin. Ei-niin-kokeneet laskijat saattavat helposti laskea päälle, vaikka sitä kuinka seisoisi rinteen reunassa. Lisäksi, Sierra Nevadan rinteet on vaarallisempia laskea, vaikka ne olivatkin mun mielestä jonkin verran loivempia ja "helpompia", kuin esimerkiksi Itävallassa. Siellä täällä - jopa keskellä rinnettä - oli aurinko sulattanut lunta ja väylä oli täynnä pieniä kiviä. Sellaiseen kun kaatuu ilman kypärää ja lyö päänsä on "Schumit" aika lähellä.

espana2

8 kommenttia:

 1. Me käytii kans sierra nevadan vuoristos viimeks ku oltii espanjas, mentiin tosin yhteen kylään eikä laskettelukeskukseen - anyway ne maisemat (!!!!), ihan mielettömät ja tällasta korkeenpaikan kammoista alkoi pikkusen välillä huimata.. Huh huh, voin vaan siis kuvitella millaset maisemat tuolla on ollut lasketteluun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aivan tajuttomat! Se fiilis kun huipulla tuijottelet vaan maisemaa, joka kantaa silminkantamattomiin.. Todella upeeta :)

   Poista
 2. kyllä mä nään ainaki kypäräpäisen lapsen tossa kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä osa laski kypärä päässä, mutta sanotaanko, että yli 80% laski ilman.

   Poista
 3. Onko tupakkalakko pitänyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh.. mitä lämpimmämmät säät, sitä enemmän sitä on mennyt, valitettavasti :( Itselleni ja perheelleni olen tosin luvannut lopettaa kuluvan vuoden loppuun mennessä!

   Poista
  2. Etkös sä kerran jo lopettanut?! Tsemppiä nyt 😊

   Poista
 4. Ole armollinen itsellesi, ei se helppoa oo :)

  VastaaPoista