torstaina, helmikuuta 19

KERAN HYLÄTTY TEHDAS

kera10

kera3

kera6

kera4

kera5

Nähtiin taas pitkästä aikaa Katan kanssa, vaikka asutaan linnuntietä pitkin mitattuna varmaan kilometrin päässä toisistamme, on näkeminen taas jäänyt. Käytiin Keran aseman vieressä hylätyllä tehtalla kuvaamassa. Laajakuvaobjektiivi oli mulle uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että meni hetki siihen tottuessa.. ekoissa kuvissa näytin ihan Klonkulta, tai raajat oli muuten luonnottoman pitkät ja laihat. Loppua kohden parani kuitenkin.

En tiedä, mitä tuolla on ennen tehty, mutta paikka näyttää jonkinlaiselta hylätyltä tehtaalta. Aivan tajuttoman magee miljöö kuvaamista varten näin päivisin, varmasti hiton jännittävä jos vierailun ajoittaisi yöhön. Nuorempana me käytiin aina porukalla mopojen kanssa kaikissa mahdollisissa hylätyissä pakoissa: Savion autiotaloilla, Kellokosken mielisairaalassa sekä Järvenpään myllyllä. Ja tietysti aina öisin, eihän siinä muuten mitään hauskaa olis ollut!

Kerran, kun oltiin Saviolla yhdestä talosta lähti äijäporukka juosten rautaputkien kanssa meidän perään. Itse en niitä nähnyt, sillä mulla oli täysi työ siinä, että sain kaverilta ensimmäistä kertaa lainassa olleen vaihteellisen mopon käyntiin. Ja kun se vihdoin pärähti, niin sit lanattiin ja lujaa! Löydettiin me yhdestä talosta kaverikin, koditon Hannu, jolle me vietiin pari bisseä ja makkaraa ja vaihdossa kuunneltiin sen tarinoita. Kellokoskella kuumottavinta oli ehdottomasti sairaalan alakerrasta löytynyt tyhjä uima-allas. Näitä kokemuksia tai "tutkimusretkiä" tietysti buustattiin kertomalla jotain kummitustarinoita kuolleista pikkulapsista ja niiden haamuista. Paras muistoni on ehdottomasti auringonnousun todistaminen Jäken myllyn huipulla, yhdessä kavereiden kanssa. Those were the days.

26 kommenttia:

 1. Ootko gangsta nykyää :DD minne jäi vaalenpunaset peplumit :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä musta tekee gangstan? :D Hahah vaaleenpunaset peplumit ei ole ikinä ollut mun juttu :-)

   Poista
  2. Varmaan tarkoituksena oli sanoa "klassinen tyyli", kuten bleiseriä muuta semmosta, ehkä myös naisellisempi tyyli :-D en osaa sanoa

   Poista
  3. Niin kyllä, ymmärrän ;-) Klassinen ja naisellisempi tyyli näkyy mulla enemmän työpukeutumisessa, vapaalla tykkään vetää vähän rennommin. Mun oma tyyli kuitenkin käsittää sellaisia elementtejä, jotka ei sovellu toimistolle, esim. revityt farkut :-)

   Poista
 2. mut sullaha oli v.punain peplum paita ::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, mulla on aika paljon vaatteita :-) myös sellaisia, mitä ei tule koskaan käytettyä. Hyvin sä muistat!

   Poista
 3. Siistejä kuvia! Mistä toi sun huppari on? :)

  VastaaPoista
 4. Ihan sairaan makeita kuvia!! Ja ihana toi kirjoitus, alko ihan itse miettimään omia mopovuosia.. voivoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne oli kyllä kultaisia aikoja! Ihan best :D ja kiitos V!

   Poista
 5. Janni missä sun vaaleenpunanen paita, kun ihmisellä ei voi olla montaa erilaista tyyliä

  VastaaPoista
 6. Siis ihan pakko sanoo tosta Keran hylätystä teollisuusalueesta!

  Kaverin kanssa bongattiin toi pari vuotta sitten, ja mentiin sitten yks sunnuntaipäivä sinne kuvailemaan. Jonkin ajan päästä 2 poliisiautoa kaartaa sinne, poliisit alkaa kauheesti tenttaamaan että mitä tehdään siellä, yms.

  No, he kertoivat sitten, että kyseessä on yksityisalue: nimittäin poliisien ampumaharjoitusalue! Oltiin kuulemma onnekkaita, että oltiin siellä sunnuntaina, kun ei oo harjotuksia, koska muuten oltas kuulemma saatettu vahingossa saada luodista.

  No, poliisit vei meiät sitte poliisiautolla sieltä veke. Että tällasta! :-D oli pakko jakaa, kun näin että oot ollu tuolla, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my god, kiva tietää näin jälkikäteen! Onneks ei tullut luodista :D ei varmaan tarvi kyl mennä enää toiste..

   Poista
 7. Äskeiseen kommenttiin poliiseista vielä: paikassa on kuulemma paljon liiketunnistimia, ja sitä kautta poliisit olivat meidät siellä havainneet, lol! :-D

  VastaaPoista
 8. Tuolla kerassa on myös armeijan sotaharjotuksia :D

  VastaaPoista
 9. Savion autiotalot oli kyl sillon junnuna niin hurja mesta :D

  VastaaPoista