torstaina, syyskuuta 18

TEA TREE OIL

teee

Teepuuöljy. Olen ennenkin täällä blogin puolella ylistänyt teepuuöljyä ja ylistetään nyt kerta vielä (uusia lukijoitakin kun varmasti on!). Jos mun pitäisi valita yksi kauneudenhoitotuote ja pärjätä sillä loppuelämä, se olisi ehdottomasti tämä: Paul Mitchellin tea tree essential oil. Käytin ennen Body Shopin teepuuöljyä, mutta kaveri vinkkasi tästä ja kertoi, että TBS:n versio sisältää oikeasti vain 15% itse teepuuöljyä, Paul Mitchellin taas 100%. Eron kyllä huomaa, PM öljy kihelmöi kivasti kasvoilla ja TBS taas ei oikein tunnu missään.. Käytän sitä siis pääsääntöisesti kasvoille, puhdistamaan ja taltuttamaan epäpuhtauksia. Muita käyttätarkoituksiakin kuitenkin löytyy! Lyhyesti teepuuöljystä:

"Luonnosta saatava antiseptinen öljy tunnetaan maailmalla sen uskomattoman puhdistavista vaikutuksista. Teepuuöljy on luonnonystävän ehdottomasti paras vaihtoehto perinteisille puhdistustuotteille. Öljy muodostuu 48 luonnollisesta ainesosasta. Teepuu eli Melaleuca Alternifolia kasvaa Australiassa ja teepuuöljy kerätään puun lehdistä. Sadonkorjuun aikana puita ei vahingoiteta, joten teepuuöljy on ympäristöä säästävä tuote. Teepuu on uusiutuva luonnonvara ja Australian aboriginaalit eli alkuperäisasukkaat ovat käyttäneet öljyä puhdistukseen ja desinfioimiseen jo vuosituhansien ajan."
Lähde: www.villikihara.fi

Kasvojen ihon puhdistuksen lisäksi teepuuöljyä voi käyttää myös koko keholle esim. kylvyssä, lisäämällä 5-6 tippaa öljyä kylpyveteen. Teepuuöljy käy myös manikyyriin ja pedikyyriin hyvin. Hintaa purkilla on n. 10 euroa ja sitä on saatavilla mm. NAPS -kampaamoista.

14 kommenttia:

 1. heii, tiiätkö mistä muualta tota vois ostaa kuin noista kampaamoista kun lähin sellanen sijaitsee tosi kaukana sieltä missä asun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä asut, mutta kannattaa kysellä kampaamoista, jotka jälleenmyy Paul Mitchellin tuotteita :-) KC kampaamot jälleenmyy ainakin käsittääkseni

   Poista
 2. Mä kyselin aikoinaan tosta TBS:äs, ni sielt sanottiin et se on siks "vaan" 15% vahvunen ku vahvempaa ei sais käyttää suoraan iholla vaa sitä pitäis laimentaa vedellä, kuten täs TBS yksilös ollaan tehty jo valmiiks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm :D Pitää selvittääkin tää juttu perinpohjin, mitä haittoja siitä sit voi tulla jos käyttää noin putsia öljyä..

   Poista
 3. apteekist saa kans 100% teepuuöljyyy.. pesetsä ton niiku pois vai jätätsä sen iholle vaikuttaa esim yöks?

  VastaaPoista
 4. Ei todellakaan kannattais käyttää noin vahvaa teepuuöljyä iholle, varsinkaan naamalle.

  Vaikka ennen ei oiskaan tullut, myöhemmin saattaa tulla oireita; jopa palovammoja..
  Ite käytän juuri tuota body shopin koska en jaksa ite ruveta lantraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh shit :D En tosiaan ollut tietoinen mistään tollasista "vaaroista", vaan oon pitänyt tota ihan huippujuttuna just sen takia et finnit kaikkoo melkeinpä yhdessä yössä..

   Poista
 5. Ite oon pitäny tota Body shopin teepuuöljyä tehokkaana! :)

  VastaaPoista
 6. Millä levität teepuuöljyä epäpuhtauksien päälle; pumpulipuikolla, sormella vai miten ? :)

  VastaaPoista
 7. kuulemma tota ennen käytetty eläinten turkkien hoidossa mutta nykyään ei koska on niin vahva, jopa sanottu hermomyrkyksi. :(

  VastaaPoista
 8. Meilläpäin teatreetä käytetään syylien polttoon ja eläimille hyönteismyrkkynä... että onnea kasvojen hoitoon :D

  VastaaPoista
 9. luontaistuotekaupastakin löytyy ihan kunnon teepuuöljyä n. 8e hintaan pienemmässä pullossa. kannattaa tosiaan varoa sen kanssa, mä saan ainakin välillä iholleni punaset läntit kun töpöttelen ainetta pumpulipuikolla finnien päälle.

  VastaaPoista
 10. Käytössä (kuinka usein tai millaisella vahvuudella käyttää) kannattaa ehkä myös muistaa se, että teepuuöljy on allergisoivaa ja myös myrkyllistä. http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Teepuuöljy , http://duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&viewType=viewArticle&tunnus=duo91118&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

  VastaaPoista