maanantaina, tammikuuta 13

Hyvän ruuan ystäville

Aina kun ryhdyn innostun keittiön puolella kokeilemaan jotain uutta ja ihastun lopputulokseen, syödään meillä sitä sitten koko seuraava viikko putkeen. Eikä tämä cajun kana vihannespedillä ei ollut mikään poikkeus! Olen aina rakastanut tulista ja maustettua ruokaa, varsinkin texmex ruoka on lähellä sydäntäni. Siksi olenkin varsinainen onnenpekka, sillä työpaikkani lähellä sijaitsee yksi lempiravintoloistani - Santa Fé, jossa käyn usein lounaalla. Sieltä tämä idea alunperin onkin lähtöisin, ja nyt en enää halua maustaa kanaani muulla kuin cajunilla!

ruoka2

CAJUN MAUSTE

2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria
reilu tl oreganoa ja timjamia
1 tl sipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl sinapinsiemeniä
ripaus chilijauhetta

HUOM! Itse teen yleensä niin, että paistan kerralla kokonaisen paketin kanaa, säilön ylimenevät kanat jääkaapissa ja lämmitän pannulla kun syön seuraavan kerran. Lisukkeet teen aina tuoreeltaan. Näin vältän mikron käyttöä, sillä mikro, se on pahasta! Tässä ohjeessa annoskoko on mitoitettu yhdelle hengelle, lukuunottamatta kanoja.

TARVITSET
500g kanapojan fileepihvejä
yhden sipulin
yhden suippopaprikan
yhden avokadon
yhden bataatin (käytin punaista, valkoinenkin käy)
kourallisen pähkinöitä, esim. cashew
inkivääriä n. peukalon kynnen kokoinen pala
fetaa oman maun mukaan
puolikas lime

Pilko bataatti kuutioiksi ja keitä, kunnes pehmenneet. Mausta kanat ja paista pannulla. Samalla pilko sipuli, paprika, inkivääri ja avokado. Kun kanat ovat valmiit, heitä pannulle vihannekset, bataatit ja pähkinät. Paista kunnes kypsiä. Lisää feta ja puserra limestä mehut annoksen päälle. Nauti!

16 kommenttia:

  1. kuulostaa hyvältä! Täytynee kokeilla!

    VastaaPoista
  2. haha miks mikro on pahasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mikro tappaa kaikki tärkeet ravintoaineet ruuasta! http://usahitman.com/microwave-test/ < tuolta voit katsoa, mitä mikrossa keitetty vesi tekee kasville verraten pannulla keitettyyn veteen. enkä mä jaksa muutenkaan uskoa, että kaikki se säteily voi olla mitenkään terveellistä.

      Poista
    2. ? en tiiä oonko vaan hidas taas vai oliks toi linkki ja koko mikrojuttu vaan jotenkin kosminen. eiks ne kanan ravintoaineet tuhoudu ihan samalla tavalla siinä pannullaki kuumennettaessa? miten ton vesi-kasvikokeen voi vetää tähän mukaan, tuntuu jotenkin tosi epätieteelliseltä? :D

      Poista
    3. hei vähän nyt lähdekritiikkiä mukaan. jos ois selannu ton linkin loppuunkin niin ois törmänny muutamaan hyvään pointtiin, jotka yks kommentoija oli huomannut:

      I did the same experiment and both plants were almost identical after 14 days. In fact, if I had to decide which was in better shape, the microwave one would win by a slim margin.
      Since I have some scientific knowledge, let me also refute some facts : microwaves DO act differently on different substances. You want to test it yourself : add a glass of water 1 minute : it’ll be very hot. Add some dry stuff in the microwave 1 minute, it won’t be really hot. a good microwavable plate shouldn’t be hot at all.
      point #2 says that we cannot metabolise by-products created by microwaves. This would only mean that we’s reject it ( ie: shit ) and therefore most people would be happy because it would make them thinner. However a glass of pure water heated in the microwave remains pure water and this can be proven with a spectrometer.
      And finally, if the only experiment you have to show is made by a high school student instead of a scientist ( because many studies on microwaves have been done with a real scientific approach ), then maybe you should consider that when in school, you have to provide results and maybe the little girl wanted to have something else then 2 almost identical plants to show.
      On a final positive note, I have found a way to reproduce her experiment and have the same results… the trick it to water the plant not too long after heating the water with the microwaves… if the water is hot enough, then the plant will die. So maybe the girl did something wrong without noticing.

      Poista
    4. no myönnettäköön, mä luin tosta kokeesta about vuos sitten kun joku linkkas sen faceen, ja silloin mun mielestä testin oli tehnyt joku tokaluokkalainen POIKA jenkeistä, joten en tiedä onko toi vaan joku internetlegenda. mutta sen jälkeen kun luin tosta, on mun mikron käyttö vähentynyt rajusti. enkä mä jaksa uskoa, että kaikki se säteily voi olla hyväksi ihmiselle. ehkäpä pitäis syventyä vähän lähemmin aiheeseen, mutta siihen asti jatkan mikron boikotointia! t. foliohattu :D

      Poista
    5. Hei mä tein vähän salapoliisityötä! :D Sori, tästä tulee _ihan järkyttävä_ kilometriviesti.

      Linkkasin ton kasvikokeen eteenpäin mun bilsaa yliopistossa opiskelevalle kaverille, ja se sano suoraan kiertelemättä, että tossa oli niin paljon p***** ettei tienny mistä aloittaa. Jätä siis suosiolla huomioimatta tollaset lähteet. Kaveri suositteli tällaista sivustoa http://www.ncbi.nlm.nih.gov/, tuolta löytyy Usan kansallisen biologiantutkimuksen aihealueita ja tutkimustuloksia, ja luotettavaa tietoa pitäis täten saada.

      Tohon mikrojuttuun nyt näin nopeesti perehtyneenä, mä en toistaiseksi (eikä kaverikaan) löytäny aineistoa, mikä puoltais sitä, ettei mikroa tulis käyttää. Laboratoriotutkimuksissa oli esimerkiksi tutkittu, muokkaako säännöllinen altistuminen mikron säteilylle jotenkin dna-rakenteita, ja vastaus oli että ei todellakaan. Harmittavaa sinänsä, että netissä lähes kuka tahansa voi esittää pseudotieteellisiä juttuja ihan totena, ja monet ihmiset uskookin näitä.
      Mut kerro toki, jos ite löydät jotain muita _luotettavia_ sivustoja, joissa ois myös muita mikroilutuloksia saatu! Alko kiinnostaa itteeniki tää mikron käyttö :D

      Ja ai niin, kanan paistosta nyt vielä - se on ainakin varmaa, ettei pannulla kuumentaminen säästä mitään ravintoaineita: ruoka ehkä vähän paistuu lisää siinä samalla ja saa makua, niin sillä tavalla kanasta saattaa tulla parempaa joo (=paremman makuista). Jos jotain ravintoaineita haluis ajatella, niin pitäis varmaan siirtyä syömään jotain raakaruokaa, jossa ruokaa ei kypsennetä sen yli 42 asteen, ja näin suurin osa ravintoaineista jopa säilyy, mut nyt kun puhuttiin kanasta... Kuka haluais syödä raakaa kanaa? Ei kukaan järkevä ainakaan.

      Mutta joo! Ehkä lopetan nyt tähän :D Toivottavasti en vaikuta joltain ihme tärkeilijältä, mä haluaisin vain ettet turhaan välttelis jotain, mille ei oo näyttäny löytyneen hyviä perusteita. Vaikka tietysti teet just niin kuin koet oikeaksi, turha tulla silloin huutelee :D Pusui sun kevääseen! xx

      t. no toinen nähtävästi ihan seko foliohattu

      Poista
  3. "Pilko bataatti kuutioiksi ja keitä, kunnes pehmenneet." mä en kyllä näe tuossa ohjeessa bataattia missään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. bataatti lisätty! kiitos huomautuksesta :)

      Poista
  4. eikä inkivääriäkään ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt lisäsin ohjeeseen :) mitenköhän ajatuksissani oon taas tehnyt tätä :D

      Poista
  5. Heitetäänkö toi maustesekoitus vaan sit päälle, kun on muuten valmista vai? :0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei, kun kanat marinoidaan sillä ennen paistoa! :D

      Poista
  6. haha miks mikro on pahasta?

    VastaaPoista