sunnuntaina, marraskuuta 3

TUKHOLMA

ruotsi1

ruotsi5

ruotsi9

ruotsi2ruotsi3

ruotsi8

ruotsi6

ruotsi7

ruotsi11

Tänään kotiuduttiin viikonlopun yli kestäneeltä Ruotsin risteilyltä. Ne on aina jotenkin tosi uuvuttavia, vaikka jättäiskin buffet viinin naukkailun ynnämuun juhlimisen vähemmälle niin joka kerta sen jälkeen oma sänky on silkkaa hunajaa. Tää synttäriristeily osoittautu vielä spessu rankaks, mut siitä lisää kohta.

Mä olin ensimmäistä kertaa elämässäni Viikkarilla, kaikki aiemmat kerrat on ollu Siljalla. Ja tulee varmaan olemaankin, ei se oo Ruotsinlaiva eikä mikään jossa ei oo promenadia! :D Viking Linessa oli kyllä se hyvä puoli, että Stokiksen päässä se ei jää jonnekkin huitsin nevadaan vaan satamasta on kävelymatka keskustaan. Tää oli mun mielestä todella kivaa vaihtelua, kerrankin tuli nähtyä Tukholmaa enemmän kuin pelkän Sergelin Torin verran. Mä olin tapani mukaan hidas laittautuja, niimpä sain käppäillä keskustaan omin nokkineni, ihastella ja astella vanhankaupungin mukulakivikatuja ja pikkukahviloita omaan tahtiini. Eksyin myös isolle kirkko/museoaukiolle, mitä kaikkea sitä onkaan jäänyt näkemättä kun on painanut vaan suoraan metrolla kohti kauppoja!

Keskustasta oli tietty pakko tsekata kauppakeskus Gallerianin tarjonnat ja oikeastaan koko päivä menikin siellä. Niiden muutaman tunnin aikana, mitä ehdin Tukholmassa viettää, inspiroiduin ihan älyttömästi. Ne mimmit on vaan yksinkertaisesti niin tyylikkäitä! Ja mitkä shoppailumahdollisuudet niillä on siellä.. Ostoksista on muutentulossa myöhemmin postausta, saalis tosin jäi tällä kertaa aika pieneksi; mulla ei ollut yksinkertaisesti tarpeeksi aikaa!

Ajanpuute vaivas vissiin koko perhettä, me kaikki nimittäin myöhästyttiin laivasta. Vaikka oon ollut osallisena kaikenmaailman rälläysristeilyillä, niin kertaakaan ennen näin ei oo käynyt =D Meidän ei onneksi tarvinnut jäädä Tukholmaan yöksi, vaan meille tarjottiin mahista nousta Maarianhaminasta meidän omaan laivaan. Eka meidän piti ottaa vaan bussi 100 kilsan päähän Kapellskärriin ja sieltä toisella botskilla Ahvenanmaalle. Niinku sanoin, spesiaali rankkaa :D Taidettiin olla kaikki aika poikki kun vihdoin päästiin omiin hytteihin. Olipahan ainakin ikimuistoinen synttäriristeily :)

ruotsi13

Love, Jannina

9 kommenttia:

 1. Oltiin just Eden kans viikko sitten Siljalla :D me kyl katottiin koko ajan aika vitun tarkkaan ettei myöhästytä - niinkin tarkkaan, et vaellettiin Tukholmassa vaan 3 tuntia.. jäi harmittaan kun näki vaan murto-osan Öster- ja Södermalmia, saatika koko kaupunkia. Se sataman sijainti oli tosiaan aika huono, pakko oli ottaa taksi lähinnä siitäkin syystä, että koko yö ja aamu meni siinä mihin se yleensä menee. :D Päätettiin, et ei enää ikinä tehä sitä virhettä, että juhlitaan heti laivalle päästyä sen maihintuloon asti. Tokana iltana sitten vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah tytöt! :D mä en ennen oo ees tajunnukkaan, miten nätti mesta se on. olis kyl kiva varata vaikka useemman päivän shoppailu ja sightseeing reissu sinne! ja joo oon kyl itekin tehnyt ton virheen valitettavasti, et juhlinu jo ekana päivänä itteni siihen kuntoon et oon seuraavana päivänä vaan maannu gallerianin penkeillä ja oksennellu kahvimukeihin :''D

   Poista
  2. Hahahaa se on se laivan kirous tai joku! Mitäköhän ruotsalaiset meistäki ajattelee kun aina kännissä.. :DD Älä muuta! Tukholma on niin hieno, et se ansaitsee vähintäänkin yhden kunnon kierroksen!

   Poista
 2. Hahaa eikä mitä sähläreitä:D onneks kuitenki pääsitte semi iisisti sitte kotiin!

  VastaaPoista
 3. Oot kaunis ku mikä :)

  VastaaPoista
 4. Haha katoin eka tosi pitkään kun mulla on toi viides kuva ihanlähestosissaan samasta kulmasta otettu reilu viikko sitten :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah kävin katsomassa, niin se tosiaan on! :D

   Poista